Nieuwe keuken kopen? Hier moet je op letten

Een deel van de tijd die je in huis doorbrengt sta je waarschijnlijk in de keuken. Want de keuken is meer dan een plek om je eten te koken. Je eet er uiteraard je maaltijden, maar je zit er waarschijnlijk ook met vrienden of familie. Dat maakt de keuken een belangrijke plek in huis. Wordt het bij jou inmiddels tijd voor een nieuwe keuken? Dan wil je waarschijnlijk dat deze aan al je wensen voldoet. Maar waar moet je op letten bij het kopen van een nieuwe keuken? Wij zetten een aantal tips voor je op een rij.

Bepaal je budget

Voor je begint met je zoektocht is het belangrijk om je budget vast te stellen. Keukens zijn er immers in verschillende prijsklassen. Hoeveel wil je in je nieuwe keuken investeren? Ook als je een wat kleiner budget hebt zijn er mooie keukens te vinden. De materialen en apparatuur zijn vaak de bepalende factoren bij de prijs. 

De keuken opmeten

Naast het budget zijn ook de afmetingen van je keuken niet onbelangrijk. Meet de ruimte op waar de keuken geplaatst gaat worden. Vergeet daarbij niet om ook de hoogte van de ruimte op te meten. Neem de afmetingen mee als je een keukenzaak bezoekt zodat de keukenspecialist precies weet hoe groot je nieuwe keuken gaat worden.

Het soort aanrechtblad

Iets om goed op te letten bij het aanschaffen van een nieuwe keuken is het soort aanrechtblad dat je gaat kiezen. Enkele voorbeelden van soorten werkbladen zijn keramiek, composiet, beton, hout en kunststof. Allemaal zijn ze geschikt als aanrechtblad, maar de ene soort is kwetsbaarder dan de ander. Sommige soorten zijn bijvoorbeeld gevoelig voor krassen of bepaalde vloeistoffen.  

Verschillende winkels bezoeken

een nieuwe keuken kopen

Nu kan de zoektocht echt beginnen. Tijd om de showrooms van de winkels te bekijken. Neem de tijd en bezoek zoveel mogelijk keukenzaken. Het voordeel van verschillende winkels bezoeken is dat je van verschillende experts een keukenontwerp kunt krijgen. Op deze manier doe je nieuwe inspiratie op waardoor je steeds beter weet hoe jouw nieuwe keuken eruit moet zien. 

Keukenwinkel Almere

Woon je in (de buurt van) Almere? Bezoek dan de keukenwinkel Almere in woonboulevard Doemere. Je vindt hier maar liefst 7 keukenzaken onder een dak. Hierdoor kun je gemakkelijk inspiratie opdoen in de verschillende winkels. Van landelijk tot industrieel en van traditioneel tot modern; alle stijlen en combinaties zijn er te vinden. Laat het dromen maar beginnen!