3x Goede wijnhuizen in Zuid-Afrika

Zuid Afrika is een land waar heerlijke wijnen worden geproduceerd. Al sinds 1652 wordt er aan het produceren van wijn gewerkt. Erg bekend is de regio Stellenbosch, maar het land zit vol met wijngaarden. We zetten 3 goede wijnhuizen voor je op een rijtje. 

1: Boschendal

Een eerste wijnhuis in Zuid Afrika dat erg mooie wijnen produceert, is Boschendal. Erg bekend is onder andere de sauvignon blanc van dit wijnhuis. Het wijnhuis bestaat al erg lang en je hebt er keuze uit wijnen van veel soorten druiven. Denk aan de bekende soorten als de chardonnay, merlot en de shiraz. Maar ook typisch Zuid Afrikaanse druiven als de Pinotage en de Chenin Blanc. 

Als je de mogelijkheid hebt om het wijnhuis te bezoeken, is dat ook erg leuk om te doen. Er is een restaurant aanwezig waar je heerlijk kunt dineren, onder het genot van een goed wijntje. En je kunt er ook voor kiezen om met een picknickmand ergens zelf een plekje te zoeken. 

2: Spier Estate

Een tweede wijnhuis dat bij mensen erg geliefd is, is Spier Estate. Wijnhuis Spier staat bekend om het gevarieerde aanbod aan mooie wijnen. Spier werkt met verschillende druivensoorten. Zo kom je bij de rode wijnen de merlot tegen, maar ook de cabernet sauvignon en de shiraz. Bij de witte wijnen is er onder andere keuze uit chardonnay en sauvignon blanc en er wordt ook een rosé wijn gemaakt. 

Elke wijn van Spier Estate heeft een unieke smaak en zit boordevol met heerlijke aromas. Spier vindt je net buiten Stellenbosch, de wijnstreek van Zuid Afrika. Als je in de buurt bent is het ook erg leuk om Spier Estate te bezoeken. Je waant je in het verleden met de mooie oude gebouwen. Er is mogelijkheid om te overnachten en je kunt er eten bij het restaurant. 

3: Warwick Wine

Een ander bekend wijnhuis in Zuid Afrika, is Warwick Wine. Dit wijnhuis werd gestart in 1964. Destijds werden de eerste cabernet sauvignon wijnranken aangelegd. Dat werd al snel een succes en in de loop der tijd heeft het Warwick wijnhuis een groei doorgemaakt. 

Tegenwoordig verkoopt Warwick ook wijnen van andere druiven, denk bijvoorbeeld aan de chardonnay, merlot en cabernet franc. Er is genoeg te proeven en ook het wijnhuis zelf is een bezoekje meer dan waard. Je kunt namelijk een rondleiding krijgen langs de wijngaarden, eten bij het restaurant of heerlijk picknicken. Een complete ervaring dus!