Dit zijn de functies van een gsm voor senioren

Mobiele telefoons zijn niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Sinds de komst van
de smartphone brengen jong en oud urenlang door op hun telefoon. Maar niet voor iedereen
is een telefoon gemakkelijk te gebruiken. Veel ouderen hebben moeite met alle ingewikkelde
functies. Speciaal voor hen is de gsm voor senioren ontwikkeld. Niet helemaal te vergelijken
met de smartphone, maar de belangrijkste functies zitten erop. We zetten ze op een rij.

Grotere toetsen

Een van de functies van de gsm voor senioren die het apparaat zo gebruiksvriendelijk maken zijn de grotere toetsen. De meeste mobiele telefoons hebben inmiddels geen fysieke toetsen meer, enkel digitale toetsen op het scherm. Veel senioren vinden dit lastig in gebruik. Bijvoorbeeld omdat ze minder goed kunnen zien, of omdat de toetsen erg klein zijn. Speciaal daarom is de gsm uitgerust met grote toetsen. En alleen de toetsen die nodig zijn.

Extra helder kleurenscherm

De meeste seniorentelefoons hebben een extra helder kleurenscherm. Doordat het display zo helder is, is wat er op het scherm staat veel gemakkelijker te lezen. Bij een smartphone moet de helderheid vaak automatisch aangepast worden. In dit geval staat het heldere display al ingesteld. Dat is wel zo prettig.

Ingebouwde SOS-knop

Een veilig gevoel is belangrijk, zowel thuis als onderweg. Speciaal daarvoor is de ingebouwde SOS-knop op de senioren gsm gemaakt. Als er op de achterkant van de gsm gedrukt wordt, worden een voor een maximaal 5 personen tegelijk gealarmeerd. Wie dat is, kan naar wens ingesteld worden. Komt de alarmoproep in de voicemail terecht? Dan belt de senioren gsm gewoon het volgende vooraf ingestelde nummer. Zo worden er in geval van nood altijd meerdere mensen gewaarschuwd.

Noodoproepen én normaal bellen

Zodra een van de contactpersonen de noodoproep beantwoordt is het mogelijk om te communiceren. De beller kan daardoor (indien nodig handsfree) vertellen wat er gebeurd is en waar hij of zij zich bevindt. Overal waar gsm bereik is, kan gecommuniceerd worden met de contactpersonen aan de andere kant van de lijn. De gsm kan dus altijd overal mee naartoe, ook onderweg. Naast alarmoproepen kan de senioren gsm als een normale gsm gebruikt worden. Er kan dus gewoon mee gebeld worden zonder een alarmoproep te doen. Verder gebruikt de gsm extra luide beltonen en is apparaat uitgerust met een handsfree functie.