Dagje Scheveningen? Dit kun je allemaal doen

Lijkt het je leuk om een dagje naar Scheveningen te gaan? Lees dan verder voor een paar tips. Met de volgende activiteiten breng je een geslaagd bezoek aan de badplaats. Combineer een lunch in Scheveningen met een van de andere activiteiten en je hebt een heerlijk dagje uit! 

Lunch Scheveningen

Waar Scheveningen zich goed voor leent, is een lunch. In de badplaats vind je veel restaurants. In het seizoen zijn er ook veel strandtenten te vinden voor een lunch Scheveningen, wel zo gezellig. Het lunchen kun je combineren met andere activiteiten of bezienswaardigheden in dit deel van Den Haag. 

Wandeling strand of boulevard

Als je eenmaal in Scheveningen bent, hoort daar wel een wandeling over de boulevard of over het strand bij. Aan de boulevard vind je verschillende winkels en restaurants. Ook loop je langs het Kurhaus, de vismarkt en langs een shopping mall. Er is genoeg te beleven. Maar je kunt er ook voor kiezen om heerlijk uit te waaien op het strand. Je kunt een heel stuk lopen. Loop door de branding bijvoorbeeld naar Kijkduin of richting het zwarte pad. 

De Pier

Denk je aan Scheveningen, dan denk je aan de Pier. De meningen zijn erover verdeeld of het een mooi onderdeel van het strand is of niet. Wel is het een plek die steeds gezelliger wordt gemaakt. Op de Pier kun je verschillende restaurants vinden, kun je winkelen en avonturen beleven. 

De Pier is namelijk ook een plek voor sportieve activiteiten. Er is een surfschool te vinden, je kunt met de zipline, in het reuzenrad, je hebt de mogelijkheid om bungy te jumpen en er is een sportschool. Ook aan de kinderen is gedacht, er is een speelparadijs aanwezig waar de kinderen zich uren kunnen vermaken. 

Watersport in Scheveningen

Ben je meer van de sportieve activiteiten? Ga dan watersporten! In Scheveningen heb je daarvoor verschillende mogelijkheden. Zo kun je er goed golfsurfen, kitesurfen, vliegeren, suppen of beachvolleyballen. Voor jong en oud zijn er watersportactiviteiten. Er wordt van alles georganiseerd. 

Vredespaleis

Ga je naar Scheveningen? Dan kan je een bezoek brengen aan het Vredespaleis. Bij het paleis kun je een rondleiding boeken. Bijna elke dag vindt er wel een zitting plaats in de werkruimte. Tijdens de rondleiding leer je meer over het gebouw, de kunst die er hangt en de geschiedenis van het paleis.